TEKİRDAĞ’DA TAŞ HEYKELLER

Tekirdağ’da, dört yıl üst üste, Taş Heykel çalıştayı gerçekleştirilmiş. Amaç; heykel ve heykel sanatını halkla buluşturmak ve heykel sanatına yeni sanatçılar kazandırmak.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa belediyesince gerçekleştirilen çalıştaya, Bisanthe adı verilmiş. Bisanthe; Tekirdağ merkezinin 9 km. güneyinde (Ramada otelinin hemen güneyinde) ve kıyıda olan bölgenin adı, Barbaros mahallesi. M.Ö. 600 lü yıllarda, Sisam (Samos) adasından gelen göçmenler, burada bir koloni kurmuşlar. Antik dönemden bir kalıntı yok, ama Süleymanpaşa belediyesi, böyle bir etkinlikle Bisanthe’nin adını da gündeme taşımış.

2018 yılında Türkiye’nin yanı sıra Macaristan, Ukrayna, Rusya, İran, İtalya, İspanya ve Bulgaristan gibi sekiz ayrı ülkeden gelen sanatçılar, bir ay boyunca çalışarak, Marmara  mermerine can vermişler. 2015 yılında yapılan ilk çalıştayda konu serbestken, daha sonraki çalıştayların konuları; özgürlük, Tekirdağ üzümü ve insan olmuş. Yapılan heykeller; sanatçılar tarafından belediyeye bağışlanmış ve Tekirdağ merkezde, kıyı düzenlemesiyle birlikte yapılan Barış ve Özgürlük parkının içinde promenade boyunca yerleştirilmiş.

Türkiye’nin başka bir yerinde, park içinde bu kadar çok sayıda modern mermer heykeli bir arada görmedim. Sanata değer veren (sanatın diğer alanlarında da etkinlikleri var) bir belediyenin olması nedeniyle, Tekirdağ halkı çok şanslı. Heykel sanatına katkılarının yanı sıra klasik müzik (oda müziği) ve müze çalışmalarıyla, Tekirdağ halkını sanatla buluşturan Süleymanpaşa belediyesini kutluyorum.

GÖRSELLER: https://photos.google.com/share/AF1QipPiS2i_9PfwT1b2mwVQ7IBhZNBPW2haeHzyKq7Fp17DBkkUUdDZ3_AO8ySwg1Mj_g?key=U0cxOHhZNzNHSVZKTE9IbGZQV3VqRHJGbEZoWnRn

 

Yorum bırakın